Så går det till

 

Så här går det till

Ni hör av er till mig om detta verkar intressant, så pratar vi och ser om kemin stämmer. Antingen räcker det per telefon eller så träffas vi någonstans och pratar en stund. Det första mötet tar jag inget betalt för, det är ju viktigt att ni känner att ni kan backa ur om ni inte har hittat er rätta doula.

 

När ni har gjort ultraljudet vid vecka 17-20 kontaktar ni mig för ett möte. Vi träffas hemma hos er och jag får höra om ni har några speciella önskemål, vi pratar om ”förlossningsbrevet”, och vad som kommer att hända framöver.

 

Jourtiden: två veckor innan utsatt datum finns jag tillgänglig på telefon och sms dygnet runt, så att jag är beredd när förlossningen är på gång.

 

Nu är det dags, ni ringer mig och jag är förberedd att åka på direkten. Vi ses på sjukhusets förlossningsavdelning.

 

Jag är hos er under hela förlossningen och stöttar er i era önskemål och behov. Jag finns för er hela tiden tills barnet ligger hos er och lugnet sprider sig i rummet.

 

Vi träffas en gång efter förlossningen, när ni har kommit till rätta där hemma. Ni tar kontakt med mig när det passar er. Vi pratar om förlossningen och går igenom ert fölossningsförlopp.

Med en doula minskar...

  • risken för kejsarsnitten med 50 %
  • förlossningens längd med 25%
  • behovet av medicinsk smärtlindring med 30%
  • önskemål om ryggbedövning med 60%

 

 

Föd i trygghet!